Vil du bli kurslærer i trenerløypa?

​Bli kurslærer for fremtidens volleyballtrenere! Foto: Peter Jørgensen.

Line Busland
09.08.2017
NVBF inviterer til kurs 25. - 26. august i Oslo. Meld deg på innen 16. august!

Som kurslærer vil du være med å utdanne fremtidens volleyball og sandvolleyballtrenere. Sammen med NVBF/NVBF Region vil du inngå i vårt kurslærerkorps og gjennomføre kurs i klubbene. 

Som kurslærer er det viktig med god faglig kunnskap, pedagogiske evner, motivasjon og tid til å holde kurs. Det er stor etterspørsel etter dyktige kursholdere og hvis du vil bidra i videreutviklingen av norsk volleyball er dette kurset for deg.  

Det vil bli mulighet for å bli kurslærer for henholdsvis Trener 1, Trener 2 eller overgangskurs. Dette avhenger av din forkunnskaper. Her er mer informasjon om de ulike kursene:
 
Trener 1 – (inkludert kurslærer Minitreneren)
Trener 1 er første nivå i Norges Volleyballforbunds trenerløype. Fokuset i utdanningen er på innlæring og deltakelse. Trener 1 er et tilgjengelig kurs for alle fra 16 år som ønsker å starte en trenerutdanning. På Trener 1 legges en plattform for trenerens basiskunnskaper og utøvernes basisferdigheter.

Kurslærer Trener 1 gir deg også kompetanse til å holde det populære kurset Minitreneren.

Mer informasjon om Minitreneren og Trener 1 finnes ved å trykke på linkene: Minitreneren - Trener 1

Forkunnskaper for å bli kurslærer: Det kreves minimum Trener 1-grad i Trenerløypa, stor kunnskap om og erfaring fra minivolleyball/minisandvolleyball og pedagogiske ferdigheter for å kunne bli kurslærer for Trener 1.


Trener 2 og overgangskurs
Trener 2 er andre nivå i Norges Volleyballforbunds trenerløype. Fokuset i utdanningen er på deltakelse og utvikling, og er spesielt rettet mot utøvere i ungdomsalder. Trener 2 er et tilgjengelig kurs for alle fra 18 år som ønsker å videreutvikle sin trenerkompetanse etter fullført Trener 1 utdanning. Trener 2 bygger videre på kunnskaper og praksis fra Trener 1, men det tilkommer også nye moment for at deltagerne skal utvikle sine kunnskaper og ferdigheter for å bli en mer kompetent «helhetstrener».

Overgangskurs tilbys kandidater med trenerutdanning, trenererfaring og/eller spillererfaring fra tidligere som til sammen kvalifiserer til minimum gammel Trener 2. Denne gruppen har siden 2015 blitt tilbudt overgangskurs, slik at man har mulighet til å rekvalifisere sin trenerstatus i den nye trenerløypa. Overgangskurset består av to moduler, der del 1 er Ungdomstreneren/Minitreneren og del 2 er øvrige emner (Utviklingstrappa/Treningsøkta/Strategi og målprosesser).

Forkunnskaper for å bli kurslærer: Det kreves minimum Trener 2-grad i Trenerløypa, svært god kunnskap og erfaring innen volleyball/sandvolleyball og pedagogiske ferdigheter for å kunne bli kurslærer for Trener 2 og overgangskurs.


Praktisk informasjon
• Dato: 25. august kl. 17.00 til 21.00
             26. august kl. 09.00 til 17.00          
• Sted: Oslo
• Kursavgift: NVBF dekker kursavgiften
• Kost, overnatting og transport påkostes den enkelte deltager
• Påmelding: Vennligst kontakt Jon Grydeland, jon.grydeland@volleyball.no/ 920 44 979 hvis du er interessert i å delta innen 16. august for å avklare dine forkunnskaper og interesser.  


NM sandvolleyball sr.
Kurset arrangeres sammen helg som NM senior i sandvolleyball spilles på Voldsløkka og Jernbanetorget i Oslo. Voldsløkka ligger ca. 20 minutters gange fra Tåsenhallen der samlingen arrangeres lørdag. Alle deltageren oppfordres til å bli værende i Oslo og overvære våre beste spillere kjempe om norgesmester tittelen etter kurset avsluttes!


Velkommen!