Uttak Team Tokyo menn

​Anders Mol & Christian Sandlie Sørum er to av utøverne som er tatt ut på Team Tokyo. Her fra sommeren Major-turnering i Gstaad der gutta fikk en fin 9.plass
Foto: FIVB

JG
04.12.2017
Landslagstrener Kåre Mol har tatt ut tre utøvere til en hovedsatsing frem mot OL i Tokyo 2020!

​I 2017 har ikke NVBF hatt et eget Team Tokyo-prosjekt (syklus 4). NVBFs satsing var samlet i syklus 3-prosjektet «Morgendagens Olympiere». Ressurser og sportslig nivå var hovedårsaken til dette. Noen av utøverne befant seg mellom syklus 3 og syklus 4, og med en bratt læringskurve. Derfor ble det i tillegg tilrettelagt for et utvidet/spisset tilbud, med mål om å løfte noen utøvere opp til et syklus 4 nivå. Resultatene i 2017 tilsier et nivå som kvalifiserer til et syklus 4 prosjekt og realisme i ambisjonen om å kvalifisere lag til OL i Tokyo.

 NVBF vil derfor etablere Team Tokyo fra og med 2018-sesongen. Resultatene i 2017 er svært gode, og treffer på resultatmålene satt for 2018. Utøverne har spilt på et høyere nivå enn tidligere, og i flere kamper av gangen. Samtidig som det laveste nivået er høyere enn før. Utøverne har etablert spillet sitt på internasjonalt seniornivå. I løpet av sesongen beseiret Norge to av de fire semifinalelagene I årets VM i Wien. En ekstra anerkjennelse var det å få Anders Mol som årets nykommer i World Tour, stemt frem av de andre utøverne og internasjonale delegater. Christian Sørum var også nominert.

Landslagstrener Kåre Mol har tatt ut følgende utøvere til Team Tokyo:
Anders Mol, Christian Sørum og Mathias Berntsen.

Landslaget er for tiden på Tenerife og forbereder seg til den rekordtidlige sesongåpningen i januar.  Hendrik Mol er tatt ut til samlingen på Tenerife og åpningsturneringene i Nederland 3.-7. januar (4* Den Haag) og Tsjekkia 11.-14. januar (CEV Master Pelhrimov)