Trønderne satser på klubbutvikling

​IL Fram gjennomførte startmøte i går. Foto: Kate Sønstebø

Line Busland
12.09.2017
Hvordan ønsker vi å ha det i vår klubb?

Det er spørsmålet man tar utgangspunkt i når klubbene møtes denne høsten for å satse på sin klubb. I går kveld var medlemmer i volleyballgruppa i IL Fram samlet til et startmøte. Hovedmålet med startmøtet er å gjennomføre en analyse der man ser på dagens situasjon og hvilke mål man har for klubben i fremtiden. Sammen utarbeider styret og øvrige medlemmer forslag til hva som kan gjøres for å utvikle klubben videre.

Hos IL Fram var det i går blant annet fokus på treningstilbud og rekruttering av ressurspersoner rundt lagene. Det er gitt tilbakemelding om stort engasjement og vilje til å bidra for klubben blant de som deltok. IL Fram var den første av trønderklubbene som deltar på klubbutviklingsukene regionen inviterer til. Regionstyret i Trøndelag har gått i spissen for å inspirere til deltagelse. På sitt ledermøte i april inviterte regionstyret blant annet til faglig påfyll med klubbveileder Kate Sønstebø. Dette ga mersmak og har ført til at Steinkjer VBK, Fjellmann IL, Namsos VBK, Lierne IL - volleyball og Verdal VBK vil etterfølge IL Fram. Fortsatt er det mulighet for en trønderklubb til å melde seg på. Interesserte kan ta kontakt med regionskonsulent Irene Sand - irene.sand@volleyball.no.

Rogaland og Agder følger opp
I Rogaland og Agder planlegges tilsvarende klubbutviklingsuker som i Trøndelag. I henholdsvis uke 40 og 46 reiser klubbveileder Kate Sønstebø på besøke klubber i hver region for å lede dem gjennom startmøter. I Rogaland har allerede fem klubber meldt sin interesse, mens flere klubber i Agder vurderer mulighetene. Klubber i Agder som ønsker å delta kan kontakte regionskonsulent Eva Øfstaas - eva. ofstaas@volleyball.no - for mer informasjon.

Satsingsprosjekt i NVBF

Klubbveileder Sønstebø har stor tro på at klubbutvikling er positivt for alle klubber: «Med denne metoden for klubbutvikling er jeg sikker på at flere klubber kan knytte til seg flere ressurspersoner, og at de vil greie å løfte blikket og se litt lenger fram. Jeg har stor tro på at vi i løpet av noen få år vil få flere sterke volleyballklubber rundt om i landet. Jeg tror også at klubbutvikling er veien å gå for at hele organisasjonen skal trekke i samme retning».