TIF Viking og Førde VBK tar første semifinalen i sluttspill

​Mathias Loftesnes og co. snudde 0-2 til 3-2 og viner 1.semifinalen over BK Tromsø.
Foto: Torvald Hjelden Sætrang

08.04.2018
Toppstemning i Førde gir støtte til snuoperasjon som redder semifinalen

​Sluttspill i Mizunoliga er i full gang. Kvartfinalene er ferdigspilt og vinnerne har gått videre til semifinalene. I helgen fikk man de første kampene i Randaberg og Førde når herrelagene møtes.

TIF Viking som har vært det ledende laget hele sesongen, og som er regjerende Norgesmester, vant nokså komfortabelt i Randaberg 3-0. Dette gir laget fra fjellene i Bergen en kjempe godt utgangspunkt før returkampen om en uke. Laget må fortsatt vinne 2.kampen, men den psykologisk grep man ha over laget fra Randaberg kan være avgjørende og gi Bergens laget sjansen for The Double.

Om kampen i Randaberg kunne beskrives som forventet, kan man absolutt ikke si det sammen om oppgjøret mellom Førde VBK og BK Tromsø i Førdehuset. I siste normale serierunden vant BK Tromsø nettopp i Førde for å sikre 2.plassen i grunnserien og walkover i kvartfinalene. Dette tapet har sikkert vært ganske sårt for Førde og hang kanskje i bakhodet på spillerne når semifinalen ble blåst i gang? BK Tromsø satte inn et hardtslående spill og ledet 2-0 før man nesten hadde fått seg godt til rette på tribunen. Men så sa det plutselig stopp for laget fra Nordens Paris. Førde skulle ikke gi seg ås lett og ville vise at de kan mye mer enn som så.

Da begynte seriens snuoperasjon og en kamp få vil snart glemme. 0-2 ble til 1-2, 2-2 og tilslutt 3-2 og seier! Jubelen slo opp i taket og fansen fikk en kveld i Førdehuset de kommer sikker til å snakke om i uken som kommer. Hvis TIF Viking har et psykologisk grep på Randaberg, da kan man lure på hva slags grep Førde nå har på BK Tromsø, for ikke p snakke om hvor??
BK Tromsø har ryggen mot veggen og MÅ vinne om en uke for å få til et Golden Set og muligheten av å kunne serien og samtidig kvalifisere seg til Europacup. For Førde vil en ny seier gi klubben en gylden sjanse å få med seriemester tittel både for menn og kvinner hvis kvinnelaget slår Oslo Volley i deres semifinalene om en uke.

Scenen er satt for noen spennende og underholdende returkamper om en uke. Kan TIF Viking vise at de er best i Norge? Vil Randaberg finne oppskriften som kan snu tap til seier og tvinge gjennom et Golden Set? Vil Førde ri på bølgen helt inn til stranden eller blir det "wipe out" i Tromsø? Kan BK Tromsø glemme det som skjedde i Førdehuset, nullstille seg og vise at de er best når det gjelder?

Og ikke nok med dette, kvinnelagene skal i ilden og avgjøre hvem som møtes til finalene. Blir det ærverdige Oslo Volley med mange sluttspill kamper under beltet? Hva med "studentene" på ToppVolley som vil vise at de er volleyballens fremtid? Har Koll, med mange seriemester titler hengende i hallen, mannskap som kan tukte årets lederlag? Vil Førde holde stilen helt inn til finalene eller snubler de på oppløpet?

Svarene på alt sammen får vi om en uke! Følg med!