TIF Viking Seriemester Mizunoliga 2018

​TIF Viking vinner sluttspillet i Mizunoliga 2018 med sterkt Golden Set. Blir det Champions League neste sesong?
Foto: Facebook TIF Viking volleyball

30.04.2018
TIF Viking vinner The Trippel og blir historisk i norsk volleyball for menn

​Førde VBK reiste til Bergen med det beste utgangspunkt: 3-1 seier i 1.sluttpsill finale. Tittelen Seriemester Mizunoliga 2018 var halvveis ned i lommen og bare ventet på prikken over i'en for å kunne heve pokalen for 3.år på rad. TIF Viking hadde kniven på strupen og måtte vinne den 2.kampen. Og ikke nok med det, hjemmelaget måtte også vinne Golden Set etter seieren i 2.kampen om de skulle bli seriemester. Scene var satt for en thriller av en avslutning på årets Mizunoliga for menn.

I Stemmemyren har TIF Viking et godt grep om de fleste motstanderne. Og det ble ikke noe annerledes når kampen ble blåst i gang på søndag 29.4.18. Guttene fra byen blant de 7 fjellene tok tak i kampen og kjørte den der de ville; nemlig til en klar seier. Hele 3-0 slo de Førde, som på sin side virket nesten litt lamslått av alvoret. Et Golden Set måtte til for å avklare hvem som skulle bli Seriemester.

Samme situasjonen opplevde man forrige helg i Førde når kvinnene skulle gjøre opp finalene. Der hadde gjestene vunnet 1.kampen og hjemmelaget måtte ta frem det beste de kunne prestere for å snu resultatene i deres favør. Og sånn gikk det til. Seier i 2.kampen og seier i Golden Set. Kunne Førde herrene nå gjøre det samme? Ville laget ryste av seg 0-3 og finne på ny vinneroppskriften som hadde gitt dem seier både i semifinalene over BK Tromsø og i 1.finalekampen? Kunne herrene gjør klubben historisk som seriemestere både for menn og kvinner?
Eller ville TIF Viking ta et enda fastere grep og kjøre like hardt frem til seier?

For de som fikk følge kampen via live streaming så fikk de se høy dramatikk, nesten skrevet i Hollywood. Begge lag fulgte hverandre poeng for poeng frem til Førde plutselig stak i fra og fikk både sett og match ball på stilling 11-14. TIF Viking vant ballen og de neste 2 etter noen magiske forsvarsredninger og plutselig sto det 14-14. Førde vinner ballen på ny og har enda en sett og match ball, men serven går rett i nettet. Da kommer avslutningen i form av 2 serveess og TIF Viking kunne slippe jubelen løs som Seriemester Mizunoliga 2018!
Men ikke nok med det - de er og Norgesmester 2018 og Nordic Club Champions 2018! TIF Viking har gjort det ingen andre herrelag før dem har gjort - de har vunnet The Trippel!!

En utrolig sesong er over for laget. Men de hviler ikke på laurbærene av den grunn. NVBF har snakket med sportslig leder i klubben, Geir Eithun, og fått noe interessante "inside information".
Geir oppsummerer sesongen med følgende: "en utrolig imponerende innsats av både spillerne og trenerteamet. Det de har lagt ned av arbeid er bare helt rå. Det er stort sett samme spillerstall som i fjor men noe få tilkomst, men man har gjort endringer i treningsopplegget som har gitt utslag i alle de 3 viktige turneringer." På spørsmålet om nest sesong og mulighetene for å kunne delta i Champions League svare Eithun: "første utfordring bli en hall i Bergens området som oppfyller kravene til CEV. Så vil man prøve og ta steget videre med et mer ambisiøst treningsopplegg som ligner en slags "semi-pro" tilværelse for alle involverte. Vi skal trener mer, bedre og profesjonalisere alle ledd for å kunne ta neste steg og hevder oss i Europa." Vi avslutter samtalen med et spørsmål om hvordan norske klubber skal kunne komme seg videre med utvikling av norsk volleyball. Det ble lenge stille i telefonen før svaret kom: "Jeg tror vi alle trenger å bli mer profesjonelle. Vi trenger dedikerte og talentfulle spillertropp som er villige til å trene mer og bedre og som kan ofre det som må ofres for å bli gode. Ingenting kommer av seg selv og det vet jeg ev egen erfaring. Vi må si nei til andre ting i livet hvis vi skal trene mer, trene godt nok, skape tid til både egen og felles utvikling. Organisering som er rundt spillerne; trenere, klubbledelse, sponsorene, støtteapparat, alt dette tror jeg vi trenger å profesjonalisere mer. Da kan resultatene komme og vi kan skape de mulighetene som trengs for at klubbene, spillerne, alle kan ta steget videre. Vi i TIF Viking håper at de valg vi gjør nå vil vise seg å være det som skal til, så får vi se om resultatene blir slik vi ønsker."

Takk til Geir Eithun for hans innblikk i TIF Viking og deres fremtidige tanker og planer. Gratulerer til TIF Viking for tittelen Seriemester Mizunoliga 2018. Gratulerer også til Førde VBK om kvalifisering til CEV Challenge Cup 2018-2019.