Skjeberg og Austrått sikrer gull i NM U19

​Sterke NM-vinnere fra Østfold og Rogaland. Både Skjeberg VBK og Austrått IL vant et fortjent NM-gull i NM U19.

20.03.2017
Sterke prestasjoner førte til norgesmestertittel for både Skjeberg og Austrått under NM U19.

​Årets andre norgesmesterskap er nå avgjort. Denne gangen gjaldt det NM U19 som ble gjennomført i Istadhallen og Træffhallen i Molde. 32 lag fra hele Norge var samlet for å kjempe om tittelen Norgesmester. Til slutt kunne Skjeberg-jentene og Austrått-guttene heve pokalen og ta imot gullmedaljene som tegn på at nettopp de var mestere.

Molde VBK var arrangør, og klubben gjorde en utrolig fin jobb som førstegangs arrangør. Blide ansikter, hjelpsomme frivillige, masse entusiasme og glede preget arrangørens arbeid og møte med deltagere, forbundets representanter og publikum. Istadhallen ble offisielt åpnet av Moldes ordfører og NVBFs representant, forbundsstyremedlem Ole Lundeby, under åpningsseremonien fredag morgen. Og fra det øyeblikket ble det bare bedre og bedre desto lengre man kom i arrangementet.

Resultatene viser et ganske høyt nivå spillemessig. Flere av spillere har erfaring fra både Mizunoligaen og 1.divisjon, noe som lover godt for fremtiden og toppvolleyball. For en del spillere var dette det siste aldersbestemte mesterskapet, og dermed fikk følelsene lov til å komme til syne. For andre var det første møte med spill på dette nivået, og det virket absolutt som om det ga mersmak. Landslagstrenere for både kvinner og menn var tilstede, og de ga uttrykk for at det var mye godt og lovende å se, og dette er absolutt gode nyheter for norske landslag fremover.

Vinnerne:
For jentene gikk gullet og mesterskapstittelen til Skjeberg som slo KFUM Stavanger 2-0 i finalen. Jentene fra Østfold var aldri truet og vant fortjent finalen. I bronsefinalen viste KSK at de var sterkere enn motstanderen Førde VBK (2-0), og dermed kunne Kristiansandsklubben innkassere enda en medalje fra aldersbestemte mesterskap.

All-star team:
Kant: Emilie Olimstad, KSK og Kirstine Garder, Skjeberg
Midt: Rugile Lavickkyte, KFUM Stavanger og Solveig Kvarstein, Austrått
Diagonal: Renate Bjerland, KSK
Opplegger: Live Sørbø, KFUM Stavanger
Libero: Karen Elise Lund Saga, KSK
MVP: Victoria Demmene, Skjeberg

I gutteklassen har Austrått flere ganger måtte oppleve at gullet glapp ut av hendene når det gjaldt mest. Dette var ikke tilfellet i Molde. Guttene kom med et mål for øyet - gullet skal vi ta med oss hjem. Og slik gikk det. Til tross for at stillingen i 1.sett kan se jevn ut, så hadde Sandnes-laget full kontroll over motstanderen Tønsberg og vant klart 2-0. Askim, fjorårets Norgesmester, møtte Austrått i semifinalen. Der ble det tap, og dermed kamp om 3.plassen mot Asker. I denne kampen var det Østfoldlaget som viste seg best, og de vant 2-0. En fortjent seier etter helgens resultater å dømme.

All-star team:
Kant: Oskar Sæther, Asker og Hallvard Valen, Austrått
Midt: Jesper Hansen, Askim og Lars Maaseide, Austrått
Diagonal: Jakob Thelle, Tønsberg
Opplegger: Bjørn Oltedal, Austrått
Libero: Andreas Paulsen Sletvold, Tønsberg
MVP: Emil Øfstaas, Austrått

Alle resultatene kan finnes her.

Fun facts
En liten kuriositet for de som er kjent med norsk volleyball; Neven Kuresevic har vært en av norsk volleyballs mestvinnende trenere. Han har aldri tapt en NM-finale uansett hvilket lag han har vært trener for. Han har vunnet totalt 18 kongepokaler med Koll, Askim og Kristiansund. Under NM U19 i Molde fikk vi et gledelig gjensyn med Neven. I mesterskapet var han hovedtrener for Austrått-guttene, og de fikk nyte godt av Nevens helt spesielle ferdigheter både når det gjelder å bygge lag og å gjøre taktiske valg under kamp. Før mesterskapet fikk laget en trening med legenden. Åpenbart holder han rekken av NM-titler i hevd med enda et gull.
For Askim har treneren Robert Hansen vært en ledende figur som har utviklet guttene til toppspillere. Etter at bronsen var sikret fikk følelsene lov til å renne over når hans tid som kaptein ved roret var over. En hederlig jobb gjort av en fin trener!

Nå går ferden i aldersbestemte mesterskap til NM U17 som skal spilles i Oslo helgen 24.-26.mars. Med resultatene fra både NM U15 (Tromsø) og NM U19 (Molde) frisk i minne, så ser vi frem til enda en flott helg full av topp volleyball.