Siste nytt om mesterskapet på Rjukan2.-4.mars

IH/BS
02.02.2018
Nå er påmeldingen til det kommende mesterskapet på Rjukan åpnet! Påmeldingsfristen er 18.februar!
Pengepremier og plass i EM i Østerrike til vinnerne samt flotte premier til de øvrige semifinalelagene!

​Klar for å bli med i prøve-NM i Snø Volley på Rjukan, Gaustablikk og Gaustatoppen første helga mars 2018?
Nå er det bare å melde seg på og ta turen til vakre Telemark!

Her kommer endel praktisk informasjon:
De første 5 lagene i hver klasse får sponset påmeldingsavgiften, og avgiften øker etter påmeldingsfristen.

Vinnerne i dame- og herreklassen får EM-billett til EM i Østerrike og 10.000,- i premiepenger med på reisen. Alle semifinalelag får gratis treningsleir i sandhall og på luksushytte.

Stedet

Det første prøve-NM i den nye idretten SnøVolley blir lagt til Rjukan, Gaustatoppen Skisenter og Gaustatoppen, et par timers kjøring fra Oslo. Mesterskapet vil bli arrangert første helga i mars ved Bygget ved Brendstaulheisen like ved Gaustatoppen skisenter som er en del av Gaustablikkområdet, og med finalearena ved utgangen på Gaustabanen på Gaustatoppen. Det er lagt opp til spesialkveld torsdag kveld, med tur med middag opp til Gaustatoppen, og pakkeløsninger som er svært fordelaktige.

Heftig premiering
1.premie i både dame og herreklassen er kr. 10.000,- i premiepenger, samt rett til deltagelse i EM i Wagrain-Kleinarl / European Championship 2018 CEV Snow Volleyhall European Championship. Men det er også flotte premier for 2., 3. og 4. premie i begge klasser.
Premien her er gratis treningsopphold, eller treningsleir på selvvalgt tidspunkt med luksushytte på Gaustablikk Skisenter samt gratis treningsfasiliteter i Norges beste sandhall Saaheim Sandhall på Rjukan, 15 minutter unna. Spillerne velger i fellesskap tidspunkt utenfor høysesong, hvilket vil være påsken etc. Perfekt å ta en treningsleir innendørs i april før sandvolleysesongen står for døra? Vil tro det!

Påmelding og booking

En sponsor har nå sørget for at de tre første lagene som melder seg på i hver klasse får sponset påmeldingsavgiften! Så der er det først til mølla! Påmeldingsfristen er 18. februar 2018, og koster kr. 500,- per lag. Påmeldinger etter denne fristen vil bety økt påmeldingsavgift.
Se mer info på nettsida www.sandvolley.net , og påmelding skjer på vanlig måte som sandvolleyball og volleyball via profixio og cupassist. Påmelding gjøres på: https://www.profixio.com/reg/nm-snowvolley-rjukan-2018.

Hytteovernatting like ved

Det er satt helpensjonsopphold i luksushytte like ved banene til uslåelige priser! Ulike løsninger finner du på www.sandvolley.net , men eksempelvis kan du få fullpensjonsovernatting i dobbeltrom i hytte fra torsdag til søndag for kroner 2.553,- pr. person. Det inkluderer 3 måltider daglig, velkomstfest, lørdags SnowVolley-Party, backstage med frukt og drikke, og tur/returbillett med Gaustabanen inne i Gaustatoppen. Du får bo i miljø med andre spillere.
Det er i tillegg lagt opp til velkomstmiddag m.m. på Gaustatoppen, med gratis tur opp og ned med fjellbanen inne i fjellet. (Prisen er vanligvis 350,- kroner én vei!)

Satsingsområde
Idretten som internasjonalt kalles Snow Volley har sitt første EM i Østerrike 23.-25. mars, og nå blir det også prøve-NM - på Rjukan allerede 2.-4.mars, takket være sponsorer som Gaustabanen og Gaustatoppen Booking.
- SnøVolley har blitt et satsingsområde for det internasjonale forbundet, og det er uttalt at FIVB ønsker å bli det første internasjonale forbundet som er representert både i sommer og vinter OL. Jeg er glad for at Rjukan IL Volleyball sammen med regionen nå ønsker å løfte denne nye sporten i Norge med et stort arrangement, hvor vinneren får plass i Europamesterskapet i Snow Volley i Østerrike, sier markedssjef i Norges Volleyballforbund Iver Horrem, som sier at offisiell status for NM'et kan komme i 2019.

Flere år framover
Det er leder i Rjukan IL Volleyball Jan Erik Moen som er årsaken til at det blir et NM allerede i år. Idéen kom og etter samtaler med Norges Volleyballforbund (NVBF) ble det klart at Rjukan IL vil påta seg arrangementsansvaret. Og sonderingene førte fort til at Halvor Br. Haukaas foreslo å arrangere en spektakulær finale helt oppe på Gaustatoppen - Hvis været tillater det, naturligvis. Og dermed var møtevirksomhet og planer i gang. Gaustatoppen Booking legger til rette også, og NVBF sa ja til planene, og dermed er det klart for det første NM'et allerede om under tre måneder.

Flotte premier
- Vi drar ikke igang dette uten at det er attraktivt å finne fram "SnøVolley-hanskene", sier Jan Erik Moen.
- Takket være sponsorer blir det 10.000 kroner i premier til vinnerlagene både i herre- og dameklassen, samt billettene til EM i Østerrike tre helger etterpå. For alle lag som kommer til semifinalene blir det innendørs treningsopphold i vinterhalvåret med overnatting i luksushytter, og ellers opplegg etter eget felles ønske, forteller Moen.
- Da håper vi også at noen av de beste, og kanskje også veteraner hiver seg på. Alt er sponset. Lagene må bare betale turen til og fra Rjukan. Og det er jo ikke langt her i hjertet av Sør-Norge.

Rjukan pionerer
Rjukan IL fortsetter å være pionerer i volleyball i Norge, og har tidligere flere ganger markert seg i volleyball på nasjonalt plan. Ikke bare var Rjukan IL en av de første idrettslaga i Norge til å begynne med volleyball etter krigen, og gammel NM-arrangør tidlig på 60-tallet, Rjukan IL lagde også Norges første 3-baners sandvolleyanlegg, og ble en av Norges største volleyballklubber i kjølvannet av det, noe som førte til flere medaljer i junior-NM. I 2008 stod også det de ubeskjedent kaller Norges beste sandvolleyballhall klar på Rjukan, der den ennå er i Saaheim Sandhall.

Permanent snøvolleybane
- Vi hadde ikke turt dette dersom vi ikke ble møtt med så stor entusiasme fra Halvor og gjengen hans, sier Moen, som umiddelbart hadde med sitt eget styre i at det var en idé å få hevd på arrangementet som potensielt kan bli mye moro mellom vinterferien og påsken i reiselivsdestinasjonen Rjukan og Gaustablikk. Halvor Br. Haukaas tente på idéen, og nå fører planen til at det sannsynligvis blir en permanent SnøVolleybane satt opp ved bygget.
- Det er neppe noen som kan lage et bedre arrangement enn vi her på Rjukan, sier Moen ubeskjedent.
- Her kan vi lage et godt arrangement, mye publikumsmoro, og i tillegg lage noe spektakulært i det som er et av Norges største, men også desidert tøffeste skisenter. Og ingen har både en alpeby og Gaustatoppen i nærheten!

Spektakulært
- Vi er ute etter aktiviteter, og ikke minst å sette Gaustatoppen på kartet, og da er dette et passe spektakulært påfunn. vårt mål er å være med å bygge opp SnøVolleyball, og NM til å bli et viktig arrangement, sier Haukaas. Han lover å ta på seg å bygge finalebane på Gaustatoppen for å få til en spektakulær finale.
Nå skal det satses på permanent SnøVolleyballbane på området, slik at den også er tilgjengelig for publikum.
- Det er ikke mange som kan måle seg med volleyballtilbudet som er på Rjukan, mener Moen.
- Vi har ett av landets beste utendørsanlegg i Rjukan Sandbane, Norges beste sandhall i Såheim Sandhall, flere parkbaner og nå snart også en snøbane på fjellet like over her!

Velkommen!

- Det er utrolig deilig å møte slik positivitet lokalt når vi har en idé, og da går vi på. Nå spres ordet om at det blir NM for både damer og herrer på Gaustatoppen og Rjukan 2.-4. mars der de som er best også blir Norges representanter i EM i Wagrein-Kleinarl i Østerrike 23.-25. mars.
- Vi skal nå sammen få fram i riksmedier at SnøVolley, Rjukan, Gaustatoppen og NM hører sammen, sier Moen, som gleder seg til å ta fatt. Nå gjelder det å få sponsorer på plass, gjerne for tre år framover, både lokalt og nasjonalt.
- Vi går ut med mer info rett på nyåret, og da med ferdige påmeldingspakker. Vi lover flotte premier, også til flere enn vinnerne, sier Moen. Det blir toppremier i allefall til de fire beste lagene i hver klasse, og nå ønsker vi bare alle velkommen! sier Moen.