Randaberg og Førde er seriemestere i Mizunoliga

​Randaberg IL og Førde VBK gjentar suksess fra i fjor og tar ny seriemester tittel i Mizunoliga.
Foto: Facebook sidene til klubbene

02.05.2017
Pokalen som seriemester til Randaberg IL og Førde VBK

​Før helgen var det klart at både Randaberg IL (kvinner) og BK Tromsø (menn) måtte vinne begge de 2 siste finalekampene i sluttspillet dersom de skulle bli seriemestere i Mizunoliga 2016-2017. Oslo Volley (kvinner) og Førde VBK (menn) ledet 1-0 i best av tre kamper og trengte kun en liten seier til for å kunne kapre tittelen seriemester. For noen ble helgen en herlig opplevelse mens for andre ble det et tøft møte med nederlag.

Oslo Volley reiste til Randaberg full av selvtillit og optimisme. Randaberg på sin side samlet seg til dragkamp og muligheten til å vise seg for hjemmepublikum som beste lag. Lørdagen ble det seier til Randaberg 3-1 og en avgjørende kamp på søndag der "winner takes it all". Og nettopp dette var det Randaberg gjorde når de vant 3-0 og kunne løfte pokalen som seriemester høyt i været. En aldri så liten revansje for finaletapet i Norgesmesterskap for nettopp Oslo Volley var et faktum. Gratulerer til Espen Sørbø og jentene på laget.

I Tromsø var det og hjemmelaget med ryggen mot veggen og en hardtslående motstander som sto klar til å slo knock-out. Kunne Nordlendingene reise seg og snu tap til seier eller ville momentet fortsatt være hos Førde? Svaret ble veldig klart når siste fløyten gikk lørdag ettermiddag: Førde er seriemester med 3-0 over BK Tromsø. Tittelen som førdianerne hadde med seg fra i fjor er nå trygt hjem igjen i Førdehuset. Gratulerer til Jan Egil Tvinde og mannskapet hans.

Med disse finalene er nå årets Mizunoliga ferdig spilt og lag som skal kunne delta i Europacup avklart.
I Champions League får Randaberg og Førde tilbud om å spise jordbær med de andre store nasjonene.
I CEV Challenge Cup vil tilbudet gå til Oslo Volley og BK Tromsø.
Det blir spennende å se hvilke lag slår til å takker ja til deltagelsen og hvor langt de kan komme neste sesong.