Knallstart på 2017!

​Mange nye Minitrenere deltok på trenrkurs i Larvik. Foto: Daniel Næss

Line Busland
09.02.2017
151 nye trenere har deltatt på trenerkurs i januar. Sjekk ut hvilke klubber og deres planer i artikkelen!

​Mange klubber satser på utdanning og flere klubber setter nå i system utdanning av trenere. NVBF har registrert en stadig større oppslutning fra klubbene rundt trenerutdanningen og trenden fortsetter. I årets første måned har 151 personer deltatt på et av NVBFs trenerkurs.  

 

Skjeberg VBK styrker sitt minitilbud 
Først ute var Skjeberg Volleyballklubb i Østfold. 9. januar var 6 personer samlet for å gjennomføre Minitreneren. Kurset ble gjennomført før klubben skulle sette i gang Volleyballskolen 2017. Dyktige og kunnskapsrike trenere er alltid viktig for å skape et mestringsorientert tilbud for barna, og dette har Skjeberg VBK arbeidet for å oppnå. Volleyballskolen ble startet opp i januar og til klubbens store glede strømmet det til med både barn og foreldre. 45 barn og 30-35 foreldre var med på første trening. "Det var folk overalt, men heldigvis hadde vi rutinerte trenere sammen med våre nyutdannede slik at vi fikk gjennomført en god første trening", kan klubben fortelle. I tillegg til volleyballskolen setter klubben også i gang skolekarusell. Borgen skole skal få besøk og minivolleyball er selvfølgelig på timeplanen.  

 

Bygland IL starter med Minivolleyball 

Bygland IL - volleyball i Aust-Ager inviterte til Minitreneren sammen med Norges Volleyballforbund 14. januar. 12 ivrige deltagere fra henholdsvis Bygland IL og Otra IL hadde møtt opp for å få ny kunnskap og inspirasjon til å videreutvikle minitilbudet i egen klubb.

Med NVBFs dyktige kursinstruktør Daniel Næss i spissen gikk deltagerne blant annet igjennom målsetninger med barn/ungdomsidrett, sentrale prinsipper for ledelse av ballaktiviteter for barn/ungdom, organisering av treninger, stafetter,  ballsidighet, spillvarianter med bruk av Longnet, minivolleyballspillet og hjerte-lungeredning. Tilbakemeldingen fra kursdeltagerne var at kurset inspirerte og flere hadde lyst til å fortsette utdanningen og etter hvert bli utdannet Trener 1.

 

Mye av Minitreneren foregår i hall, og i nye Byglandshallen henger LongNettet som en selvfølge. Foto: Bygland IL

 

Samtidig som gjengen fra Bygland var samlet var også 26 trenere fra hele landet samlet i Oslo for overgangskurs for trenere i forbindelse med cupfinalene. Overgangskurset var et tilbud til trenere som ønsket å rekvalifisere sin trenerstatus til den nye trenerløypa. På kurset gikk deltagerne igjennom  NVBFs Utviklingstrapp, treningsøkta, strategi og målprosesser. De fleste deltagerne kombinerte trenerkurset med cupfinalekamper i Ekeberghallen og besøk på banketten som blir arrangert for finalelagene. Mange syns også frem at det var spesielt hyggelig  å møte "gamle" trenerkollegaer fra andre klubber og landsdeler igjen for å dele erfaringer og kunnskap.

 

Trenere fra hele landet var samlet til faglig påfyll og lærerike diskusjoner. Foto: P. Jørgensen

 

 

Larvik VBK og Horten VBK inviterte til Minitreneren

Lørdag 21. januar var igjen en ny stor kursdag. Denne dagen var 23 kommende Minitrenere samlet i Larvik. Larvik VBK startet opp med minivolleyball høsten 2016, og klubben har nå en fast gjeng på 14 - 18 spillere som samles til treninger hver uke. Til Larvik hadde også 13 personer fra Valler VBK tatt turen. Bærumsklubben er i vekst, og å utdanne flere trenere som kan skape et godt tilbud og dele på oppgavene er en bevist strategi fra klubbens styre. Kurslærer Daniel Næss kunne rapportere om mange positive opplevelser fra kursdagen, og var sikker på at deltagerne ville bli gode Minivolleyballtrenere ute i sine klubber.

Her er gjengen i Larvik i gang med å teste ut ulike øvelser. Foto: Daniel Næss.

 

Samtidig som kurset i Larvik fant sted var også 18 trenere samlet hos Horten VBK. Klubben har som mål å rekruttere nye spillere, og trengte flere trenere som kunne bli med å organisere et tilbud. Klubben tok så initiativ til å arrangere Minitreneren for å gi flere kunnskap om de grunnleggende prinsippene i minivolleyball. Med trenere på plass stiller klubben nå med instruktører for skolefritidsordningen. I Horten kommune er alle skolefritidsordningene samlet i Hortenshallen i vinterferieuken og minivolleyball er da et av tilbudene eleven kan prøve. -"Dette blir en flott anledning til å rekruttere nye spillere. Dessuten var det lærere fra klubben som var med på minivolleyballkurset som vil bruke dette i sin undervisning på skolen", kan klubben fortelle. Fremtiden er lys i Horten VBK.  

 

Denne blie gjengen var samlet i Horten! Foto: Gustavo Vegas

Røros IL forsetter satsningen i klubben med trenerkurs

Røros IL - volleyball var neste klubb som inviterte til trenerkurs sammen med NVBF. 8 trenere var samlet 28. til 29. januar for å gjennomføre de to siste modulene, Verdibasert ledelse og Treningsøkta, av Trener 1. Gjengen var også samlet i november 2016 for å gjennomføre de to første modulene Minitreneren og Verdibasert ledelse. Røros IL ble medlem i NVBF i 2016 og med 8 nyutdannede trenere lover det godt for  treningstilbudet i kommende sesong. Blir bergstaden et nytt samlepunkt for volleyball i Trøndelag?

 

Høgskolen i Sør-Øst Norge utdanner Minitrenere
Parallelt med kursene som er arrangert i klubbene har også Høgskolen i Sør-Øst-Norge avdeling Bø utdannet 58 nye Minitrenere. Fagmiljøet i Bø har vært en god samarbeidspartner for NVBF i utarbeidelsen av nytt trenermateriell og det er gledelig at elevene i 1. og 2. klasse på høgskolen også får en innføring i de grunnleggende prinsippene i minivolleyball. Her er det mange unge trenerspirer som kan ta med kunnskap hjem til volleyballklubben eller ut i skolen og gi nye generasjoner mulighet til å delta i volleyballfamiliens samspill!

 

Trenerkurs våren 2017 og muligheter for NVBFs klubber
Har din klubb trenere som ønsker å delta på trenerkurs? Flere av NVBFs regioner arrangerer trenerkurs våren 2017. Se annonserte trenerkurs via denne linken: Trenerkurs 2017. Bli med på kurs - inspirer og del av erfaringer! 

 

Felles for både Skjeberg VBK, Bygland IL, Horten VBK og Larvik VBK er at de alle har søkt om støtte fra prosjektet Dugnad med Mening til å gjennomføre Minitrenerkurset i egen klubb. Når klubbene har søkt har de alle hatt som plan å starte opp eller videreutvikle sitt minitilbud. Ved innvilget søknad stiller NVBF med kursinstruktør, kursmateriell og dekker leien for lokalet kurset skal gjennomføres. Klubben bidrar med å booke hall og stille med utstyr. Noe for din klubb? Søkt da vel! Behandlingstiden er kort så hvorfor ikke utdanne flere trenere dere også?

 

Les mer om klubbens muligheter gjennom Dugnad med Mening her: Dugnad med Mening

Mer informasjon om NVBFs trenerløype finner her: trenerløypa