Ny som styremedlem i en volleyballklubb?

Line Busland
16.03.2017
Lær om hvordan styret kan ta klubben et steg videre!

Klubbenes årsmøter avholdes i disse dager, og mange styrer har sine første møter med nye og erfarne styremedlemmer. NVBF anbefaler alle klubbstyrer å utvikle gode rutiner slik at man sammen kan legge grunnlaget for et godt og strategisk styrearbeid i den kommende perioden.

Noen ganger kan styremedlemmer være usikre på hva det innebærer å være tillitsvalgt i klubben. Hva er egentlig min rolle og hva skal vi fokusere på i styret?  NVBF anbefaler alle klubber å delta på kurset: "Klubbens styrearbeid i praksis". Kursets mål er å gi deltakerne grunnleggende forståelse for hva som er styrets ansvar og arbeidsområder, samt hva det vil si å være tillitsvalgt i en klubb. Hovedtemaer i kurset er:

- Ansvarsoppgaver - hvilket formelt ansvar har styret og hva gjøres for å ivareta ansvaret?
- Strategioppgaver - hvordan sikre en god fremtid for klubben?
- Ressursoppgaven - organisering og samspill med de ressursene som finnes i klubben.

NVBF anbefaler alle sine klubber å gjennomføre dette kurset, både med nye og erfarne styremedlemmer, rett etter årsmøtet! Da får hele styret  et felles utgangspunkt for å utvikle klubben videre.

Idrettskretsene arrangerer Klubbens styrearbeid i praksis. Kurset gjennomføres på en kveld og varer i fire timer. Her er oversikt over hvilke kretser som har lagt ut informasjon om kursdatoer per 13. mars.

- Akershus Idrettskrets: 26. april (Leirsund), 27. april (Drøbak), 3. mai (Asker), 11. mai (Strømmen). Oppstart kl. 18.00 alle dager.
- Buskerud Idrettskrets: 3. april (Drammen), 26. april (Gol). Oppstart kl. 18.00 begge dager.
- Hordaland idrettskrets: 5. april (Søreide), 27. april (Sotra). Oppstart henholdsvis kl. 18.00 på Søreide og 17.30 på Sotra.
- Møre og Romsdal idrettskrets: 24. april (Ålesund), 8. mai (Kristiansund). Oppstart kl. 18.00 begge dager.
- Nordland idrettskrets: 19. april (Bodø), Mosjøen (20. april). Oppstart henholdsvis 18.00 og 17.30.
- Oslo Idrettskrets: 19. april, 27. april og 26. mai. Oppstart kl. 18.00 alle dager på Osloidrettens hus, Ekeberg.
- Rogaland idrettskrets: 29. mars (Sand), 26. april (Moi). Oppstart kl. 18.00 begge dager.
- Telemark idrettskrets: 25. april (Porsgrunn). Oppstart kl. 18.00
- Troms idrettskrets: 3. april (Finnsnes), 4. april (Harstad), 5. april (Tromsø), 19. april (Skjervøy), 8. mai (Tromsø). Oppstart alle dager kl. 18.00.

Se kretsenes nettsider for mer informasjon om kursene og påmelding.

Fant ikke din klubb et kurs som passet for dere? Ta da gjerne direkte kontakt med din idrettskrets eller NVBF for mer informasjon om kurs og booking av avtaler.