Nybakte Norgesmestere i Tromsø

​KFUM Stavanger jublet stort for gullet i NM U15.
Foto: BK Tromsø

KP/DC
13.03.2017
KFUM Stavanger og Strandvik er Norgesmestere i klassen U15

​Da er NM U15 over, og arrangør BK Tromsø vil takke spillere, trenere, ledere og dommere for hyggelig besøk og strålende innsats i Tromsøhallen disse dagene.

Jenter U15
I jenteklassen møttes KFUM Stavanger og Bodø Volley i finalen. Etter to jevne sett gikk KFUM seirende ut av oppgjøret 2-0, og gikk dermed gjennom mesterskapet uten sett tap. Bodøjentene overrasket seg selv med å nå finalen, men gjorde en god kamp og presset Rogalendingene i store deler av kampen.
I bronsefinalen møttes Øksil og Austrått. Sistnevnte tok det første settet greit 25-18. Men, vesterålingene ga ikke opp og kom tilbake med seier i 2. og avgjorde sistesettet med 15-13.

All star team jenter
KFUM dominerte NMs utkårede stjernelag: 
Birgitte Maaseide, KFUM Stavanger
Tara Espeland, Austrått
Isabel Oppedal, KFUM Stavanger
Neda Boskovic, KFUM Stavanger
Yedda Nouvea, KFUM Stavanger
Betty Omvik, KFUM Stavanger
Josefine Sørland Øines, Bodø Volley
MVP: Josefine Sørland Øines, Bodø Volley


Gutter U15
I gutteklassen møttes Strandvik og Øksil. I 1. sett fulgte lagene hverandre hele veien, men Øksil klarte å vippe det i sin favør med seier 25-23. Strandvik slo fryktelig tilbake, og tok andre sett med 25-11! I det avgjørende settet var det igjen jevnt, men Strandvik viste styrke og vant 15-13.
I bronsefinalen stakk Strand-Ulv av med seieren etter 2-1 over Asker. En underholdende og velspilt kamp, hvor begge lag viste godt spill. 

All star team gutter
Casper Vordal Jørgensen, Øksil
Markus Mol, Strandvik
Magnus Toft Soltvedt, Strandvik
Terian Kaelo, Strandvik
Mats Eikeland, Strand-Ulv
Cornelius Mork, Asker
Simon Evensen, Øksil
MVP: Simon Evensen, Øksil

Arrangør hadde i tillegg satt opp en fair play-pris til et lag som viste særlig god sportsånd både på og utenfor banen. Denne prisen gitt til Snåsa.

Til slutt må vi få trekke frem innsatsen og nivået på dommerne i mesterskapet. En rekke unge, lovende dommere ledet lagene gjennom turneringen på en svært god måte.

Mer om mesterskapet, samt bilder: https://www.facebook.com/events/394340844236022/?active_tab=discussion 
Resultater
https://profixio.com/matches/nm_u15_2017