Mizunoliga og 1.divisjon starter til helgen

​OSI kvinner satser hardt på å forbedre resultatene fra forrige sesong. Noen nye spillere er kommet til mens de andre dra god nytte av de erfaringene de har nå ervervet. Blir det medalje av dette, mon tro?
Foto: Bea Valand

Nå blåses i gang Mizunoliga og 1.divisjon 2017-2018

​Lørdag 7. og søndag 8.oktober er startdatoene for årets Mizunoliga og 1.divisjon. 16 elitelag fordelt på 8 herre- og 8 kvinnelag skal kjempe om retten til å kalle seg Seriemester Mizunoliga 2017-2018. I 1.divisjon finner man 14 herrelag og 10 kvinnelag som har tatt imot utfordringen om å vinne serien og få tilbud om opprykk til Mizunoliga.

Mizunoliga
Årets Mizunoliga preges av en del kjente lag som har hatt tilholdssted de siste årene i vår øverste divisjon. Blant disse er lag som også har vært med og sette norsk volleyball på NCC og CEV kartet samtidig som de har stått øverst på seierspallen som Norgesmester og Seriemester. Med andre ord, mye kontinuitet som skal sørge for en serie full av spennende kamper og flotte prestasjoner fra kjente spillere. Samtidig er det noen nye lag som har valgt å ta steget opp fra 1.divisjon med et håp om å sette sitt eget preg i kampen med de mer etablerte lag.

På herresiden får vi stifte kjennskap til Stod IL. Stod er en gammel kjenning på kvinnesiden og satte veldig preg på eliteserien. Om herrene vil kunne gjøre det like bra vil tiden vise, men de var klar vinnere av 1.divisjon 2016-2017 så det blir spennende og se om de har fått noen forsterkninger før de debuterer i Mizunoliga.

Blant kvinnelag er årets "nykommer" NTNUI som var fast inventar i eliteserien i mange år. Etter et par sesonger der resultatene uteble og klubben slett noe med rekruttering, er de nå tilbake for å "spise kirsebær" med de store. Ryktene vil ha det at laget er svært gira på å vise at de hører til i Mizunoliga og lover tøffe oppgjør når de stiller opp på motsatt siden av banen.

En egen liten interesse faktor er "brødre oppgjør" på trenersiden blant kvinnelagene. Brødrene Kvamsdal, Morten og Kjell Erik, har valgt å trene hvert sitt lag og vil selvsagt kjempe og retten til å kalle seg "best i familien" når lagene møtes til kamp. Morten Kvamsdal var å finne i OSI i fjor men har valgt å gå til Oslo Volley. Broren Kjell Erik var ass. Coach for OSI kvinner i fjor og har tatt steget opp til head Coach. Begge jobber hardt med å sette sitt preg på laget og sikre flest mulig seier havner hos deres lag. Hvem tror du vil være den som trekker det lengste strået?

1.divisjon
Årets 1.divisjon bærer preg av ganske mange utskiftninger på herresiden og få lag blant kvinner. Hele 6 nye lag finner man blant herrene. Polonia Oslo, Bergkameratene, Molde VBK, TSI, Sotra VBK og Farsund IL vil alle måtte krige seg til poeng for å kunne overleve mot en del veletablerte lag i Øst, Vest og Midt Norge. Blant kvinner derimot har det vært en form for "lagflukt" før denne sesongen. Kun 10 av mulig 14 lag deltar i år. Blant disse 10 er det 2 nye lag, TSI og KFUM Volda, som begge satser på å vise at det er mye godt som utvikles i Møre & Romsdal og Nord.
Uansett hvor og hvilken klasse man spiller i, så vil man sikkert oppleve mange tette og tøffe oppgjør både i form av lokale derbyer og i kamp om viktige rankingpoeng. Når samtlige lag møtes i 1.rankingturnering i Askim senere i måneden vil man kunne få et bedre overblikk over hvordan lagene står til hverandre og hvilke muligheter man har for å kunne vinne serien og ta imot tilbudet om opprykk til Mizunoliga.

Viktig informasjon
I år har NVBF sammen med Norsk Topp Volleyball (NTV) bestemt at man skal innføre e-scoresheet i Mizunoliga. Samtidig blir det innført Data Volley Media som vil erstatte poengliga.no ift. livescore, statistikk samling samt videreformidling av informasjon om Mizunoliga. Samtlige klubber og lag har de siste par ukene jobbet intenst med å få på plass det meste av dette systemet slik at folk kan følge godt med i ale kampene uansett hvor i Norge eller utlandet de befinner seg.
Det er laget ny heading på hovedsiden til NVBF (helt øverst til høyre) hvor man kan klikke seg direkte inn på følgende linker:

Mizunoligaen 2017-2018 kvinner
Mizunoligaen 2017-2018 menn

Her er link til 1.divisjon - herfra kan man velge avdeling og klasse

NTNUI har lagd en video der de gjennomgår alle lagene i Mizunoliga og hvor de tror lagene skal ende opp når sesongen er ferdig. Linken til denne videoen finner man på Norges Volleyballforbunds Facebook side eller på hjemmesiden til NTNUI. Her kan man finne mange interessante innspill om lagene.

Til slutt
Nå er det seriestart. Lagene har brukt mange timer, dager og uker med forberedelser til nettopp denne helgen. Ta turen innom hallen og se hva de har fått til og hva som venter deg fremover. Ikke la sjansen gå fra deg å bli begeistret, underholdt, overrasket og gledet over det norsk volleyball presterer i våre nasjonale serier. Håper vi sees!