Mizunoliga avgjøres i Tromsø og Randaberg

​Oslo Volley og Randaberg (kvinner) og Førde VBK og BK Tromsø (menn) kjemper om seriemester tittelen i Mizunoligaen 2016-2017. Hvem vil til sutt juble mest?
Foto: NVBF/Facebook/Torje Dønnestad Johansen

20.04.2017
Tromsøhallen og Randbaerghallen er stedene der gullet i Mizunoligaen 16-17 skal utdeles

​Etter noen spennende semifinaler der 3 av finalelagene måtte avgjøre finaleplassene i en 3. og avgjørende semifinalekamp rettes blikket nå mot finalene helgene i sluttspillet i Mizunoliga 2016-2017. Kampene spilles som best av 3 kamper og skal gjennomføres over to helger: 22-23.4. og 29-30.4. Første helgen er det laget som hadde dårligste plassering etter grunnserien som er hjemmelaget mens i den avgjørende helg er det laget med beste plassering i grunnserien som får hjemmebane fordelen.
Vinneren av sluttspillet blir også Seriemester med retten til å delta i CEV Champions League neste sesong!

På kvinnesiden skal seriemester tittelen gjøres opp mellom lagene som også kjempet om Norgesmester tittelen, nemlig Oslo Volley og Randaberg. Lagene har vært de ledende lag i kvinneklassen de siste sesongene så det er ingen overraskelse at nettopp gullet og sølvet i Mizunoliga skal deles mellom dem. Det var også de samme lag som kjempet om tittelen forrige sesongen der jentene fra Rogaland trakk det lengste strået.

For herrene er det vinneren av årets Norgesmesterskap, BK Tromsø, som skal kjempe mot fjorårets Seriemester Førde VBK. Fra Førde treneren Jan Egil Tvinde, har vi fått følgende kommentar til finalekampene: "Hovedmålet for sesongen er framleis oppnåeleg. Det kjennest godt etter ein tøff haust. No skal me gjera vår del av jobben og skapa sjåverdige finalekampar."
I fjor vant Førde VBK "The Double" noe BK Tromsø kan dublere i år dersom de vinner finalene. Og skulle BK Tromsø vinne finalene så vil det være nokså nøyaktig 10 siden sist de vant sluttspillet og det blir 11 år siden "The Double" havnet i Nordens Paris.

Kampene til helgen spilles på følgende steder og tider:
Kvinner: Oslo Volley - Randaberg IL i Nydalen lørdag 22.4. kl. 14.00
Menn: Førde VBK - BK Tromsø i Førdehuset lørdag 22.4. kl. 16.00

Etter helgens kamper vil NVBF lage en nyhet om resultatene og med informasjon om de avgjørende kampene helgen 29-30.4.
Dersom man ønsker å følge med så er fullstendig opp og resulter her.

NB! Førde VBK skal streame live kampen mot BK Tromsø. Det blir kommentatorer, intervju, live statistikk fra poengliga.no og repriser. Her finner man linken til streaming!!