Gull i Mizunoliga deles ut i Tromsø og Randaberg

​BK Tromsø vant NM gull i januar. Nå tar de sikte på nytt gull i Mizunoliga.
Foto: Facebook BK Tromsø

DC
28.04.2017
Seriemester tittel og gullmedalje deles ut i Tromsø og Randaberg

​Tiden er inne for årets siste kamper i Mizunoliga. Finalene i sluttspill står for døra og det er tittelen Seriemester, gull medaljer, pokalen og retten til deltagelse i Champions League som venter på vinneren. Scene er satt og aktørene er klare. Det eneste som gjenstår er å vinne!

Første kampen i best av 3 finaler ble vunnet av Oslo Volley (kvinner) og Førde VBK (menn). For Oslo Volley betyr dette en mulighet å vinne "The Double" dersom de tar en av de 2 siste kampene mot Randaberg. Men dette er lettere sagt enn gjort. Randaberg på hjemmebanen - Randaberghallen - er en formidabel motstander. Entusiastisk rogalendinger skaper en atmosfære som de fleste motstanderne sliter med å beherske. Vil dette være avgjørende også i helgen eller vil Oslo Volley kunne holde nervene i sjakk, få frem det samme spillet de viste i både NM finalen og sist helg? For Randaberg gjelder det å vinne og gjenta suksessen fra i fjor og en ny seriemester tittel. Men kan de og holde nervene i sjakk? Kan de finne frem til rytmen som har hatt dem på toppen av tabellen hele sesongen? Spørsmålene får vi svar på når siste ballen går i bakken.

For menn er situasjonen helt likt. Førde VBK vant første kampen og står med 1 fot over målstreken når de reiser til Tromsø og entrer løvens hule. BK Tromsø har ikke tapt en eneste kamp serie eller cupkamp i Tromsøhallen i år. Dette er det guttene fra Førde kjemper i mot i tillegg til "en hel haug av gale nordlendinger"! Hvis BK Tromsø skulle tape vil Førde, sånn som Randaberg, gjenta suksessen fra i fjor og på ny bli seriemester. Men hvis "dvergene" kan reise seg og gjør det de har gjort hele sesongen så vil de ta "The Double" for første gang i 11 åre og bli seriemester for første gang i 10 år.

Som sagt, scenen er satt. Kampene kan følges i livescore gjennom poengliga.no eller på live streaming gjennom klubbenes Facebook sider eller YouTube kontoer. Her finner man oppsettet og resultatene.