Grunnserien i Mizunoliga avgjøres til helgen

​Førde VBK tok Kongepokalen i januar 2018. Vil de ta hjem "The Double" når sluttspillet avgjøres i april 2018?
Foto: Stian Brevik

DC
02.03.2018
Grunnserien i Mizunoliga avgjøres til helgen. Resultatene vil bestemme kvartfinalene i sluttspillet.

​Siste seriehelg i Mizunoliga står for døra. 14 serierunder er nå ferdigspilt og kun noen få kamper gjenstår før man setter punktum for grunnserien. Resultatene fra helgens kamper vil avgjøre hvem som møter hvem i kvartfinalene om 14 dager og hvem som får "pause" frem til semifinalene i april.

På kvinnesiden vil den ene kvartfinale bestå av Oslo Volley (arrangør), Randaberg IL og TIF Viking. I den andre kvartfinale finner man Koll IL, NTNUI og OSI der det eneste som er sikret er at OSI havner på 8.plass etter endt grunnserie. Både Koll og NTNUI spiller kamper i helgen der resultatene vil avgjøre hvilket lag ender på 4.plass og dermed får arrangør ansvar for kvartfinalen. Koll skal møte TVN hjemme mens NTNUI har OSI hjemme. Stalltips sier at NTNUI vinner mens Koll får et mye tøffere oppgjør og dermed blir NTNUI å finne på 4.plass. Men kampene må spilles først og vi vet at trener Magnus Borge Johansen har mange "ess" gjemt unna som kan skape problemer for TVN.

Herresiden er, om mulig, enda mer spennende når det gjelder hvem havner i kvartfinalene og hvem går rett til semifinalene. BK Tromsø, som foreløpig er på 2.plass i tabellen, skal til Bergen og Førde og møte henholdsvis 1. og 3.plass på tabellen. Tøffe oppgjør for nordlendingene som sikkert ønsker en litt avbrekk før de skal ut i nye kamper fremfor å måtte arrangere kvartfinalen 16-18.3. For Førde er det en stor utfordring dersom de ikke ender på 2.plass og må arrangere kvartfinalen for samme helg er det arrangør for NM U17. Her blir det mange logistiske utfordringer som skal på plass om alt skal klaffes. TIF Viking får det kanskje lettest ide de skal møte TVN (7.plass på tabellen) på søndag og har resultatene fra Førde - BK Tromsø kampen å kunne forholde seg til.
I den andre kvartfinale er det enten Koll eller Randaberg som ender på 4.plass slik vi ser det. Og her har begge lagene skjebnen i sine egne hender idet de skal møtes til kamp lørdag i Kringsjåhallen (Kolls hjemmebane). Kan godt tenkes at Koll drømmer om dobbeltarrangement med både kvinner og menn, men det er noe som tiden vil vise.

Uansett så blir en spennende avslutning av grunnserien i Mizunoliga. Hvem møter hvem helgen 16-18.3. i kvartfinalene? Hvem går direkte til semifinalene 7-8. og 14-15.4.? Samtlige spørsmål blir avgjort i løpet av lørdag og søndag. Tør du gå glipp av dette? Husk: med sibirkulde ute så er det syd europeisk temperaturer inne når lagene møtes til kamp!

Vi ønsker alle lagene lykke til med avslutningen av grunnserien.