Førde VBK kvinner seriemester i Mizunoliga 2017-18

​Førde VBK blir Seriemester i Mizunoliga 17/18 etter dramatisk seier i Golden Set.
Foto: Facebook Førde VBK

23.04.2018
Førde VBK kvinner tar The Double på hjemmebanen

​Før sluttspillet i Mizunoliga 2017-2018 begynte hadde Førde VBK kvinner allerede innhentet tittelen Norgesmester når de vant NM finalen i januar. Da ble det gitt klar beskjed til motstanderne at klubben ikke ville være fornøyd med bare den ene tittel. Mer skulle man vinne og sikten ble innstilt mot serien og sluttspillet.

Laget har ledet serien fra start til slutt. Kun ett tap hele sesongen mot nettopp finalemotstanderneTVN sier sitt om laget og det man har oppnådd under trener Vitor Macedo. Men dette til tross, det så ikke helt lovende ut for jentene fra Sogn & Fjordane når de tapte 2-3 for TVN lørdag ettermiddag. Om man skulle bli seriemester og ta hjem The Double måtte det mer enn bare å vinne returkampen på søndag. Et Golden Set måtte også vinnes for å kunne sikre seg tittelen. Og som sagt, så gjort.

Søndagens kamp begynte lite bra for hjemmelaget. 16-25 med seier til TVN gjorde at veien til tittelen virket enda lengre enn før. Da begynte laget å spille mer aggressivt og skapte det ene poenget etter det andre, noe som førte til seier i de neste 3 settene: 25-21, 26-24, 25-21. Da var scenen satt for et vinn-eller-forsvinn Golden Set! Og her var det aldri tvil om hvem som skulle stå øverst på pallen: 15-5 og seier til Førde!

Dermed har laget vunnet alt som kan vinnes i den hjemlige serien - både Norgesmesterskapet og Seriemestermesterskapet - The Double! I tillegg har laget kvalifiserte seg til CEVs Champions League neste sesong. Ganske imponerende!

For TVN var finalehelgen slutten på en eventyrlig sesong. Ungjentene til Loes Torfs endte på 2.plass etter grunnserien med like mange poeng som Førde VBK men med færre kamper vunnet. De pusher Norgesmestrene til Golden Set i sluttspillfinalene, skaper en kjemp underholdende opplevelse av topp volleyball og tar med seg hjem 6 priser til spillere kåret av trenere og utøvere i  Mizunoligaen. Nesten like imponerende som Førde!

Gratulerer til begge klubbene for en fin sesong og et flott sluttspill. Ekstra gratulasjoner til Førde VBK for tittelen Seriemester Mizunoliga 2017-2018!