Finalelagene er klare i Mizunoliga

​TVN vant semifinalene mot Oslo Volley er og er klare for sine første finalekamper i eliteserien.
Foto: Facebook ToppVolleyNorge

16.04.2018
ToppVolleyNorge kan bli historisk

​Sluttspill i Mizunoliga går videre mot finalene etter helgens semifinalene. TIF Viking og Førde VBK er videre for menn mens Førde VBK kvinner får følge av ungjentene fra ToppVolleyNorge. Og det siste laget kan bli historisk om de skulle vinne finalene.

Aldri før har ToppVolleyNorge gjort det så bra i eliteserien at de spiller om seriemestertittelen. I år skjer det! Jentene på Sand har imponert med solid spill hele sesongen. Kun 2 tap i serien var fasiten før sluttspillet begynte. Semifinalene ble vunnet klart med 3-0 og 3-1 mot Oslo Volley. Nå venter Førde VBK, som ledet serien fra start til slutt, men som har sitt eneste tap i sesongen for nettopp TVN. Her kan alt skje når lagene møtes til finalekampene.
Av hensyn til at nesten hele TVN-laget er tatt ut til U19 EM kvalifiseringen, som spilles helgen 27.-29.april, vil begge kampene spilles førstkommende helg (21-22.4.) i Førde. Da vil man få vite om laget blir historisk som vinneren av Mizunoligaen og samtidig klar for spill i Europacupen neste sesong. På sin side kan Førde ta hjem The Double og få rett til å delta i Champions League dersom forholdene ligger til rette for det.
Når kampoppsettet er klart vil det legges ute på nett.

På herresiden er det dags for enda et oppgjør i revalieringen mellom TIF Viking og Førde VBK. Her har man opplevd ganske mange spennende, morsomme og underholdene kamper opp igjennom årene. Hvem som har vunnet fest av disse er det sikkert noen som vet. Men det er kanskje ikke det avgjørende nå. Førde har vist en utrolig evne til å snu kamper og vinne 3-2. TIF Viking på sin side kjører hardt fra start og bare øker på med resultatene 3-0 og 3-0. Laget fra Bergen virker nesten uslåelig for tiden og øyner enda en sjanse å vinne The Double med retten til Champions League neste sesong. For Førde vil finalekampene gi laget anledning å vise at formtoppen har kommet på perfekt tidspunkt. Uansett resultatene fra finalene vil begge lag kvalifisere seg til Europacup enda en gang.
Første kamp går i Førde førstkommende helg mens den andre kampen spilles i Bergen 29.4. Når oppsettet er klart vil det legges ute på nettet.

Samtlige 4 lag har vært blant de beste hele sesongen. Om det er en klar favoritt så må det bli TIF Viking tett fulgt av Førde kvinner. Svaret får vi når dommeren blåser for siste poeng. Dette blir spennende!