Avgjørende semifinaler i sluttspillet

​Førde VBK jubler for tittelen Norgesmester. Vil de få anledningen å juble for tittelen Seriemester?
Foto: NVBF

13.04.2018
Blir det en reprise av NM finalene når semifinalene i sluttspillet gjøres opp til helgen?

​I januar ble det spilt NM finaler mellom Førde VBK - Oslo Volley (kvinner) og TIF Viking - BK Tromsø (menn). Samtlige av disse lag er med i semifinalene i sluttspillet for Mizunoligaen og kan fort møtes igjen til nye finaler. For at dette skal skje må de slå motstanderne som er henholdsvis Koll IL, TVN, Randaberg IL og Førde VBK.

Herrene har alt spilt den 1.semifinalekampen forrige helg. Der vant TIF Viking 3-0 over Randaberg, mens Førde hadde årets snuoperasjon og slo BK Tromsø 3-2 etter å ha ligget under 0-2. Mye spenning knyttes til kampene som skal spilles i Stemmemyren (TIF Viking - Randaberg) og i Tromsøhallen (BK Tromsø - Førde). Reglementet tilsier at et lag må vinne 2 kamper uavhengig av settresultatene. Det betyr at hvis Randaberg og/eller BK Tromsø vinner på lørdag så vil man måtte spille et Golden Set rett etterpå for å avgjøre vinneren. Vil gale nordlendinger skape et så voldsomt lydnivå at Førdianerne blir satt ut av spill, eller vil laget til Jan Egil Tvinde vise at snuoperasjonen var ikke bare flaks og sende BK Tromsø ut av sluttspillet? Kan laget fra Rogaland, en del av en region som har dominert alle aldersbestemte mesterskap, finne vinnerresepten og tukte bergenserne eller vil lederlaget stå like støtt som fjellene de bor iblant og ta seg til enda en sluttspillfinale?

Kvinnen spiller alle sine semifinaler i løpet av samme helg. Oslo Volley drar til Rogaland og møter skolelaget til ToppVolley Norge (TVN). Oslo Volley har historien på sin side ift. antall finaler man har spilt i eliteserien, mens TVN består av nesten hele startoppstilling til U19 landslaget. Vil erfaring vise seg å være det lille ekstra som trengs eller vil stor stemning i Suldalshallen, skapt av hele elevmassen, gi ungjentene det de trenger for å komme til finalen og en mulig deltagelse i Europacup neste sesong?
Norgesmester Førde møter Koll IL,som er en klubb med utrolig mange seriemestertitler fra eliteserien. Førde har vært ledende hele sesongen og ser nesten uslåelig ut. Mannskapet er svært jevnt og har få svakheter som kan utnyttes. Men det er ikke ensbetydende med automatisk seier når mannskapet til Magnus Borge Johansen kommer på banen. Koll har sikkert noen taktiske trekk som Førde skal overraskes med så man kan ikke ta noe for gitt.

Som vanlig vil alle kampene føres i e-scoresheet og DataVolley Media. Dette gir folk anledning å følge med på livescore mens kampene spilles. I tillegg skal kampene streames på følgende link: https://www.sportstreams.no/volley/
For de som er interessert kan man finne kampoppsett og resultatene i Profixio her.